Hoppa till sidans innehåll

Resultat för våra tävlingsryttare 2018


Skrämmande bra resultat från HALLOWEENHOPPET som reds i Åmål den 4/11! 👻


Marleen Dahlbeck/Ragazzo och Mariette Gunnarsson/Grenoble inledde dagens första klass, 80cm, med felfria rundor. Marleens tid räckte till en strålande 2:a plats av 11 starter.
Det fortsatte med felfria ritter även i nästa klass, 90cm. Där var Marleen & Ragazzo snabbast, hoppade upp ett steg på prispallen och slog till med en vinst! 🏆 På tredje plats i samma klass hamnade Fredrik Carlsson/Cordy.


Stor eloge även till Morgan Johansson/Chiara som tog grönt kort i slutet på sommaren och nu gjorde sin första riktiga tävling tillsammans! Kul att karlarna är på g 💪🏼


Näst högsta klassen för dagen, 105cm, (och halloweentårtan 😋) vanns av Malin Wikström/Daizy de Thurin som var snabbast av 22 startande 🥇 Även i dagens högsta klass, 110cm, var de felfria och tiden räckte till en andraplats 🥈 av 18 startande.

 


Nu har Arvikas tävlingsryttare varit ute och samlat rosetter igen! 😃
I Åmål var det dressyrtävling 13/10 - där Christina Sandström med sin fina Vailendas (bilden) lyckades bäst. Med 71,4% i LA:3 knep de en andraplats av 16 startande ekipage. 🥈

Bland hoppryttarna var det Agnes Wettergren/Tiiva och Linnea Sundberg/Haloubet SV som representerade klubben den här helgen.

Agnes och Tiiva befann sig i Filipstad, där de startade LC och LB med strålande resultat. Felfri i LC, fyra (!!) hundradelar från vinst och slutade alltså på en andraplats. I LB var Agnes & Tiiva det enda ekipaget som klarade både grundomgång och omhoppning felfritt, vilket därmed ledde till VINST! 🏆🥇


Linnea och Haloubet var i Lidköping, där de placerade sig som nr 16 av 87 startande i 130cm, och 10:a av 46 startande i 140cm. Stort grattis till våra duktiga tävlingsryttare 😃🎉

 

 


Helgen 6-7/10 arrangerade Sunne Ryttarförening lokal/regional hopptävling för både ponny och stor häst. Från Arvika Ridklubb fanns 6 st representanter på plats.

Mariette Gunnarsson/Grenoble (bilden) gjorde sin första riktiga tävling tillsammans, och det resulterade i två felfria rundor i 70 och 80cm 🎉
I 90cm var det Denice Gustafsson/Guadalest och Jeanette B Brennholt/CB Pangea som stod för de felfria rundorna.

I den första tidsbedömda klassen, 1 meter, red Matilda Danielsson/Laphroaig snabbt och felfritt vilket räckte till en 8e plats av 31 startande!
Även Marleen Dahlbeck/Franklin och Leia Gustavsson/Good Looking deltog under helgen. Grattis till fina ritter! 🏇🏻💨


Den 28/9 startade Malin Wikström med hästen Daizy de Thurin en 110cm klass på Carlstad Horse Show. En felfri ritt som resulterade i en femteplats av 36 startande!

 


Söndagen den 16/9 var det hopptävling hos våra grannar - Eda Ryttarförening!


Dagen började med ponnyklasser, där Leia Gustavsson/Good Looking & Agnes Wettergren/Tiiva deltog. Leia startade LD och LD+ med 4 fel. Agnes hade 4 fel i LC, men red dubbelt felfritt i LB och hamnade precis utanför placering!


Under em var det dags för de stora hästarna. I 90cm blev det felfritt både för Malin Wikström/Daizy de Thurin och Emelie Noreen/Wejo boy. Emelies tid räckte till en andraplats av 16 starter
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f6e/1.5/16/1f948.png🥈 I avd B deltog Jeanette Brennholt/CB Pangea som slutade på 4 fel.
Sista klassen för dagen, 1m, vanns av Malin & Daizy efter en snabb och felfri ritt
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fed/1.5/16/1f947.png🥇 Även här deltog Jeanette i avd B.


Nu har det varit helg igen - och helg innebär ju såklart tävlingar 😜


Den 2/9 reds första omgången av dressyrallsvenskan division II på Färjestad RK.
ARK deltog med ett lag, bestående av Therese Hellström/Decibel, Christina Sandström/Vailendas och Maggan Johansson/Angelina. Lagklassen reds i LA:3, och av 6 deltagande lag slutade ARK på en tredje plats.

Individuellt var det Therese & Decibel (bilden) som lyckades bäst - de hamnade med sina 67,143% på en femteplacering av 17 startande ekipage och tog med sig en grön rosett hem!

För hoppryttarna arrangerades regional tävling i Kil. Malin Wikström/Thelma var snabbast i 120cm-klassen, men rev oturligt nog sista hindret. Med bara tre felfria ekipage av de 15 startande i klassen räckte det dock till en fjärdeplacering, och de fick en röd rosett med sig hem.


STORT GRATTIS till Agnes Wettergren & Tiiva som efter en snabb o felfri ritt vann LC i Grums under helgen 18-19/8! 😃🎉


Nu är våra tävlingsryttare på hugget igen!
I Karlstad reds under helgen vecka 30 Solstahoppet, där ARK hade totalt 10 starter.
Emma Nilsson & Fly Rutger P.G (bilden) slog till med en VINST i fredagens 1meters-klass av 13 startande 🥇🏆Drygt 6 (!!) sekunder före tvåan! De hade även 0+0 fel i 105cm.

Under torsdagen fixade Marleen Dahlbeck & Ragazzo hem ett andrapris bland 20 startande 🥈 med 0+0 fel i 90 cm - tre tiondelar från förstaplatsen! 😱

Agnes Wettergren har startat LD & LC med sin ponny Tiiva, med 0+0 fel i båda klasserna.

Malin Wikström red under söndagen två klasser med sin Thelma. 0+0 fel i 120cm räckte till en tredjeplats. Även i 125cm-debuten blev det 0 fel men det räckte inte till någon placering.

Kellie Wängestam/Novillero de PB och Therese Hellström/Miss Decibel har också varit ute och visat upp sig på tävlingsbanorna. De befann sig på torsdagen på dressyrtävling i Sörmon

 


Under helgen vecka 29 var Arvika Ridklubbs tävlingsryttare varit riktigt flitiga ute på tävlingsbanorna!
Kicki Ljosdal och Christina Sandström tävlade dressyr i Hagfors, med fina resultat. Kicki knep en andraplacering i Intermediare I på sin häst Raffinesse.

I Kristinehamn anordnades hopptävling, där tre Arvikaryttare deltog. Marleen Dalbeck/Ligood och Denice Gustavsson/Guadalest red båda felfritt i 80cm. I 90cm-klassen kom Marleen tvåa av 29 startande efter en snabb & felfri ritt. Emma Nilsson/Fly Rutger var felfria i båda sina klasser, och i 1m räckte det till en sjundeplacering av 29 startande ekipage.

Leia Gustavsson, Matilda Danielsson och Malin Wikström befann sig i Strömstad på hopptävling. Leia representerade Arvikas ponnyryttare med ponnyn Good Looking.
Matilda Danielsson/Laphroaig gjorde flera felfria rundor, varav en räckte till 16e-placering av 63 startande i 110cm.
Malin Wikström/Thelma avslutade helgen med en andraplats i 120 bland 18 startande.

På västkusten befann sig även Linnea Sundberg, närmare bestämt i Göteborg. Hon hade en riktig kanonhelg med sin häst Las Vegas EK, och var placerad i alla sina klasser. 2a av 78st i 130cm, 4a av 55st i 140cm, samt 5a av 17st i LasVegas 145cm debut.

Roligt att klubben representeras med fina resultat på alla nivåer, i både dressyr och hoppning på olika håll i landet!

 


Arvika's Marleen Dahlbeck på sin Ligood genomförde under midsommarhelgen sin första fälttävlan i Trossnäs. Ekipaget slutförde hela tävlingen och hamnade på en sjunde plats!

 


ARK's Malin Bäckerö deltog i Kils dressyrtävlingar 10 juni med lånehästen Nestor. Ekipage red hem en seger med 67,833% i LC:2 med 9 startande. Grattis!

 


Den 19/5 arrangerade Christinehamns Ridklubb en regional hopptävling för stor häst, där Arvika Ridklubb hade fem representanter på plats. I första klassen 90cm Clear Round, deltog Emma Nilsson på Fly Rutger och Emelie Noreen på Wejo Boy. Båda ekipagen stod för felfria ritter och rosett.

Nästa klass var 100cm, 2 faser med 33 startande. Där red Matilda Danielsson & Laphroaig in på en 5:e placering med 0+0 fel. 8:a kom Emma Nilsson, även hon med en felfri ritt, och 9:a Emelie Noreen med 4 fel i omhoppningen. I denna klass deltog även Marleen Dahlbeck & Ragazzo som slutade på 5 fel.

Därefter reds 110cm, 2 faser med 36 startande. Här gjorde Malin Wikström & Thelma en felfri ritt som räckte till en 5:e placering.

Sista klassen för dagen var 120cm, A:0 tidshoppning. Även där var Malin & Thelma felfria och tiden räckte till en sjunde placering av 27 startande.

Fin tävlingsdag med strålande sol och fem prisrosetter hem till Arvikas tävlingsryttare!

 


Torsdag till söndag,1 0-13/5, var det stora hopptävlingar hos Equality Line på Hammarö. På fredagen blev Linnéa Sundberg/Las Vegas EK 8-placerad i en tidshoppning på 1.40 med 56 startande (före storheter som Malin Baryard och Douglas Lindelöw)! Det var kval 2 till den stora 7-star Spring Tour med final i Falsterbo i juli. Största grattis och all lycka till, önskar din klubb!!

På lördagen startade Andréa Albinsson/Kate en Lätt B två faser med 16 startande i Kat D (1 m). Dom var felfria och fick en 4de placering! Fin debut på denna fina bana! Jättebra och stort grattis!


Andréa Albinsson och hennes D-ponny Killola Kate har börjat tävlingssäsongen fint.

 Hos Rudskogens RF blev de 4:e placerade med två felfria faser i en LC+ med 19 startande, söndagen 29 april. 14 april blev de 5:a i en LC  på hemmaplan hos ARK. Grattis!

 

 

 

 


Linnea Sundberg startade i den nationella hopptävlingen i Lidköping med sina två hästar Haloubet SV (bilden) och Las Vegas Ek. Med båda red hon felfritt och blev 6:e placerad av 39 starter på 1.40 med ”Hobbe”. I en 1.30-klass med 42 starter red hon två felfria rundor med Las Vegas och blev 8:e placerad. En härlig start på säsongen!

Uppdaterad: 03 SEP 2018 12:52 Skribent: Therese Hellström
E-post: Adressen Gömd
 
Inrapportering av bortaresultat till Malin Wikström
073-8474572
 
 
Fakturor ska ALLTID betalas med OCR-nummer till vårt 
gamla bankgiro 777-8947. 

Övriga inbetalningar görs till
vårt nya bankgiro 5013-1655.
SWISH: 123 079 85 46

Märk alltid betalningen tydligt
med vad den gäller
och för vem.
 
Hemsida:
Klubbshop:
(Skapa användare och ange kod: ARK2020)
 
 
 

Postadress:
Arvika RK - Ridsport
Kvarntorpsvägen 1
67134 Arvika

Kontakt:
Tel: 057017765
E-post: arvikaridklubb@outlo...

Se all info