Hoppa till sidans innehåll

Presentation av styrelsen


Jag heter Johanna Nilsson och är 36 år gammal. Jag började rida på Arvika Ridklubb som 6-åring och hann med många år som ordförande i ungdomssektionen, som ledamot i styrelsen men även som personal innan jag bestämde mig för att flytta till Karlstad.
Jag skulle beskriva mig själv som en riktig föreningsmänniska och har hunnit samla på mig erfarenhet från styrelser i Svenska Ridsportförbundet, Värmlands Ridsportförbund, Värmlands Idrottsförbund, Dansklubben Rocksulan och Hammarö Ryttarförening. Min hjärtefråga inom ridsporten är ungdomsverksamheten och det ideella engagemanget. Till vardags jobbar jag på Värmlands tingsrätt.

Nu är jag taggad och glad att få kommit ”hem” till Arvika Ridklubb igen.

Jag heter Maggan Johansson o är 62 år i år. Har ridit på Arvika Ridklubb sedan 7-8 årsåldern med 10-15 års paus då jag bodde i Stockholm (men red även där) o fick barn.
Jag har alltid tyckt om föreningsarbete o har bland annat varit kassör, sekreterare o ordförande i juniorstyrelsen, som det hette då. Tycker fortfarande att ideellt arbete är viktigt o är sedan några år med i ARK:styrelse.
Jag arbetar som sjuksköterska på Arvika sjukhus o trivs med det. För ca 8 år sedan förverkligade jag en dröm. ”Världens vackraste häst” Angelina blev min. Jag är mycket glad att jag har min häst på ARK:s anläggning o tacksam för all hjälp o stöttning jag fått av världens bästa ridinstruktör Kicki L.  För mig är ideellt engagemang viktigt för att vi alla tillsammans, på olika sätt, ska bidra till en välfungerande o välkomnande förening.

maggan.jpg

Hej!

Jag har blivit vald till vice ordförande i föreningen och jag tänkte att jag här ska passa på att presentera mig för er som inte känner mig.

Jag heter Anna-Carin Hallberg Österberg och är 40 år gammal.

Jag började rida på Arvika Ridklubb eftersom mina två barn, nu 11 och 9 år gamla, red och rider på Arvika ridklubb. Jag kände att jag lättare kunde stötta och peppa dem i deras ridning om jag själv red, istället för att jag bara satt på läktaren och såg på. Innan min första ridlektion på Arvika ridklubb hade jag suttit en gång på en häst. När jag var 5 år. Och den hästen stod då och åt av gräset på marken framför sig och gick inte i onödan. Så mina erfarenheter av hästar och ridsporten var relativt obefintliga innan jag kom till Arvika ridklubb.

Jag är ursprungligen från Stockholm, men har bott i Arvika sedan sommaren 2009. Jag skulle beskriva mig själv som en person med förmågan att ofta ha många bollar i luften samtidigt. När jag frågade min man vad jag gjort genom åren som gett mig erfarenheter svarade han skrattande ”Vad har du inte gjort?”.

Jag har bl.a. varit ledare inom Friluftsfrämjandets Skogsknytte och Mulle, fungerat som administratör för Arvika fotbolls P09:or, suttit med i skolråd på barnens skola och nu sedan ett år är jag med i styrelsen här i ridklubben.

Till vardags jobbar jag som förskollärare inom förskolan i Arvika.

Jag ser med spänning fram emot detta kommande år!

Hej!

Jag har varit suppleant i några år nu och det känns toppen att få vara med och stötta vår fina ridklubb. Tack för förtroendet.

Det var mer än 50 år sedan jag började rida. Då i Södertälje där jag är född och uppvuxen. Mina år i Stockholm blev i stort sett utan ridning, men när jag flyttade till Arvika 1984, började jag så smått att rida igen. Fyra barn och en avkastning av Favorit för mycket, gjorde att jag gav upp ridningen för ca 25 år framåt. För fem år sedan började jag rida igen i ARK och är en lycklig medelmåtta som motionsrider två gånger i veckan. Jag har arbetat med funktionshindrade och ”normalhindrade” barn i hela mitt liv. Fram till sommaren är jag på Dotteviksskolan och undervisar i NO. Därefter tar jag ”löneledigt” och ser fram emot många lyckliga år med min man Bengt och ARK.

Varma hälsningar Monica Brandel Löwed

Hej! Mitt namn är Mariette Gunnarsson. Jag är 39 år och ursprungligen från Rångedala, en liten ort 1,5 mil utanför Borås. Jag flyttade hit till Värmland 2007 eftersom min sambo är från Arvika. Jag kommer från en familj med noll hästintresse. Tjatade mig till att få börja rida när jag var 8 år och sedan dess har det fortsatt med endast ett par få uppehåll pga studier och barn. Älskar kontakten med hästen och känslan av ett totalt lugn som infinner sig i stallet, här hämtar jag min energi. Min första kontakt med Arvika Ridklubb var som nyinflyttad 2007, då var jag här och tittade på en hoppträning. Hade just då haft riduppehåll i ca 3 år men kände där och då att det var dags igen att sitta upp igen. Började rida lektion både på ARKs fina lektionshästar och på en privathäst som jag red vid sidan av tills jag bestämde mig för att köpa en egen häst, man lever ju bara en gång!

Nu har jag en egen häst som är uppstallad här på ARK, vi tränar dressyr och hoppning för Kicki. När jag inte är i stallet är jag tvåbarnsmamma, sambo och sjuksköterska. Tycker om musik och att spela sällskapsspel.

Jag har fått många goda vänner genom ridsporten och fick nu även möjlighet att engagera mig i klubben genom att vara med i styrelsen. Mina hjärtefrågor är säkerhet och gemenskap. Ridsport är för alla!

Hej! Jag heter Malin Wikström, är 32 år och kommer från Säffle. Detta är mitt andra år i styrelsen. Jag brinner mest för tävlingsbiten; brukar vara tävlingsledare samt arrangera banhoppningsträningar & klubbtävlingar. Endel har säkert känt igen mig som hon med barnvagnen på läktaren, och ofta misstas jag även för att vara både Kicki och Alva, men vi är faktiskt inte släkt

Är utbildad florist, men min lärare tyckte jag skulle göra något som intresserade mig istället och gav mig en ansökan till Flyinges unghästutbildning Blev antagen och flyttade till Skåne efter studenten. Gick ut med högsta betyg i det mesta (till skillnad från floristbetygen) och blev anställd som beridare på HÄSTAK i Småland. Pga pojkvän i Arvika flyttade jag därefter hem till Värmland igen, och jobbade med unghästar o tävlingshästar i Sunne. Just nu jobbar jag som personlig assistent i Charlottenberg. Brukar även hjälpa till med vidareutbildning (främst hoppning) av ARK’s hästar/ponnyer, är lite vikarie ibland samt håller träningar regelbundet.

Jag har ridit hela mitt liv, SM-nivå i både dressyr & hoppning på ponny samt 140-nivå på stor häst. Sålde min ”sista” häst 2016, och blev gravid 2017. Mitt i graviditeten insåg jag att jag inte var redo för livet utan häst, så jag köpte hästen jag själv hade hemma för utbildning - Thelma, som nu står uppstallad i Gelax på ARK. Tävlar och tränar numer på lite lagom hobbynivå.

Jag är jätteglad att jag hamnat på Arvika Ridklubb - jag tycker det är en toppenklubb som håller hög standard, och jag trivs superbra med både hästar och människor!

Jag heter Ellis Room och har blivit vald till styrelseledamot i föreningen.

Jag började rida på Arvika Ridklubb någon gång på 80-talet första gången. Efter ett tag slutade jag tyvärr där för att jag då hellre ville rida utomhus och gärna i skogen. I tonåren bröt jag med hästarna då jag dessvärre var med om lite för många ”spontana” avsittningar.

Jag arbetar i dag på sjukhuset i Arvika och då främst med akutsjukvård, men jag arbetar även som kontaktperson och kontaktfamilj i Arvika kommun, och det var genom det jobbet som jag kom tillbaka till ridklubben.

Jag skulle beskriva mig själv som en person med förmågan att aldrig förstå eller acceptera att ett dygn är 24 timmar. Jag lever som det hade 45. Jag gillar att ha många projekt på gång, jag är sällan tyst och har fått ett alldeles eget syndrom uppkallat efter mig av de som känner mig väl.

Det heter ”Bordercolliesyndromet”,det innebär att göra någon glad, ge en hjälpande hand till någon som behöver det, och välkomna alla i en gemenskap är viktigt för mig. Det gör att jag trivs så bra på ridklubben. För det är lite av klubbens ryggrad kan jag tycka.

Ridningen för mig är otroligt viktig. Då kan jag inte göra något annat där och då, och det är inte helt lätt för en sån som mig. Det är suverän träning både för kroppen och psyket. Jag vet heller inget som är så slitsamt och samtidigt så avslappnande.

Det ska bli så roligt att få följa klubben ännu ett år! Tack!

Hej jag heter Marianne Eliassen och är 46 år. Kommer från Norge men flyttat till arvika 2009. Började å ride på ARK 2012 for att jag va rädd hästar. Har rider två gånger i veckan men pga att jag blev arbetslös 2020 pga Corona har jag måttet börja ride en gång i veckan. Har oxo haft praktik her på ARK i 6 månader.

Har sittet i styrelsen nu i 1 år som suppleant.

På fritiden är jag med mina vänner, och går promenad med min finske lapphund Daniel som blir 9 år iår.

Hej allihopa! Kristine heter denna norska som sedan nio år tillbaka har varit Arvikabo. Relativt ny medlem i ARK och mycket tacksam över så trevligt bemötande, både i stallet och i ridgruppen! Jag har hållit på med häst i 30 av mina hittills 37 år på jorden, och har hästar hemma på min gård här i Arvika. En livsstil helt enkelt. Till vanligt jobbar jag som gymnasielärare och älskar att jobba med ungdomar. Jag tycker det är viktigt att se till så att alla känner sig välkomna och inkluderade, och gillar när det är god och tydlig kommunikation i en förening. Brinner gör jag även för hästens välmående. Jag hoppas jag kan bidra med positiv energi och kanske några nya idéer i föreningen framåt! Och inte minst att jag får lära känna flera av er under tiden som kommer! På bilden är mitt 9-åriga arabsto Sangria och jag. Vi har hängt ihop de senaste åtta åren.

Jag heter Marie Adolfsson och är 53 år. Uppväxt med hästar då inom trav. Började att rida på ARK som 9-åring , oj vad man väntade på dessa lördagar.

Sen kom andra tider, efter mycket och då menar jag mycket tjat gick äntligen pappa med på att vi skulle köpa en häst ihop, han köra och jag rida, och det blev endast ridning.

Fick ha henne i 12 år, innan olyckan var framme och det blev nödslakt

Under de åren var jag en av eldsjälarna i Eda ryttarförening, jobbade hårt för att vi skulle få ett ridhus dit, nu finns det ett och jag har inte ens sett det…

Mellan dessa år från ARK till ERF fick jag 2 barn och tyvärr delade de inte mitt intresse, jag satt mest i ishallar och på fotbollsplaner( vilket var jättekul, att vara fotboll/hockey morsa är bara glädje)

Ca 25 år passerade sedan jag red sist, helt plötsligt fyllde jag 50 år!

Fick världens bästa present av pappa, ridlektioner på ARK , kunde aldrig tänka mig en bättre present.

Vad jag gör om dagarna, är jobb på KGH Customs Services, ägna tid åt särbo, familj och vänner, gillar att röra på mig.

Mitt motto med ARK är, vi hjälps åt att ha den bästa föreningen, gott jobb, hjälpas åt, jobba med god stämning.

Uppdaterad: 19 APR 2021 13:35 Skribent: Therese Hellström
E-post: Adressen Gömd
 
Inrapportering av bortaresultat till Malin Wikström
073-8474572
 
 
Fakturor ska ALLTID betalas med OCR-nummer till vårt 
gamla bankgiro 777-8947. 

Övriga inbetalningar görs till
vårt nya bankgiro 5013-1655.
SWISH: 123 079 85 46

Märk alltid betalningen tydligt
med vad den gäller
och för vem.
 
Hemsida:
Klubbshop:
(Skapa användare och ange kod: ARK2020)
 
 
 

Postadress:
Arvika RK - Ridsport
Kvarntorpsvägen 1
67134 Arvika

Kontakt:
Tel: 057017765
E-post: arvikaridklubb@outlo...

Se all info